Henk Louf

Wie is Henk Louf?

Hoewel Henk in 1965 geboren werd te Diksmuide, is hij de dag van vandaag een vaste waarde binnen de gemeente, waar hij samen met zijn vrouw de kledingzaak Isola Fashion runt, als voorzitter van SV Wevelgem City en het braderiecomité optreedt en bestuurslid is bij UNIZO Wevelgem.

Na dienst gedaan te hebben in het leger, trouwde Henk in 1990 met zijn zielsverwant Pascale Vandaele. Hun huwelijk werd bezegeld met drie prachtige zonen: Emmanuel (27), Charles (25) en Arthur (23). Ondertussen werd met Jérôme (1) ook het eerste kleinkind verwelkomd in de familie.

Henk is een rasechte ondernemer in hart en nieren. Na jarenlang mensen geholpen te hebben als kinesitherapeut, koos Henk voor een andere koers in zijn leven. Hij gooide zijn carrière over een andere boeg en waagde zijn kans in de retail wereld. De herenboetiek Mango, die uitgebaat werd door Pascale, en de gekende zaak Isola boetiek - uitgebaat door Pascale’s moeder - werden samengevoegd. Meteen ontstond het huidige 'Isola Fashion' waar de verkoop van mooie, trendy en betaalbare merken vooropstaat. In 2010 werd de zaak beloond met de innovatieprijs van het Ondernemerscentrum in Kortrijk. Dit zet dan ook onmiddellijk de innovatieve en dynamische koers die Henk ook binnen de politieke wereld wilt nastreven.

Henk blijkt de modemicrobe ondertussen stevig te pakken hebben. Met zijn pas opgerichte conceptstore Mademoiselle M richt hij in reeds drie steden zijn pijlen op jonge vrouwen die tegen een budgetvriendelijke prijs een leuke outfit op de kop hopen te tikken. Ondertussen bouwt Henk lustig voort aan zijn mode imperium dankzij Isola Fashion Import waarmee momenteel zeven, voornamelijk Italiaanse, merken geïmporteerd worden.

Naast zijn professionele bezigheden is Henk tevens een bezige bij binnen verschillende verenigingen. In 1990 werd Henk lid van Jonge Kamer Vlaanderen, waar hij het tevens schopte tot voorzitter. De vereniging is wereldwijd actief en houdt zich bezig met praktijkgerichte items uit de bedrijfswereld. In werkgroepen worden actuele thema's besproken en projecten opgezet.

Na zijn voorzitterschap bij de Jonge Kamer ontstond er interesse vanuit UNIZO Wevelgem om Henk te rekruteren als bestuurslid. Ook bij UNIZO deed Henk enkele jaren dienst als ondervoorzitter. Tot op heden is Henk een grote voortrekker van UNIZO, daar hij het als ondernemer uitermate belangrijk acht om zelfstandigen en ondernemers te steunen en bij te staan waar nodig. Daarnaast maakt Henk reeds jaren deel uit van het braderiebestuur te Wevelgem, de laatste drie jaar vervult hij er het voorzitterschap. Het braderiebestuur organiseert elk jaar tijdens het derde weekend van september de grootste braderie van de streek.

In het verenigingsleven verzamelde Henk zijn bekendheid vooral als voorzitter van voetbalclub SV Wevelgem City. Nadat de fusie met Gullegem haar einde kende, was er even sprake van een stopzetting. Samen met Filip Daem en Rik Valcke bouwde Henk de club uit tot wat deze vandaag is: een club die op kop speelt in tweede provinciale en tevens werd uitgeroepen als club met de beste jeugdopleiding Interprovinciaal in Vlaanderen.

In oktober 2019 stond Henk voor de 1ste maal op een kieslijst. Als lijsttrekker voor N-VA Wevelgem haalde Henk meteen een verdienstelijke score. Een reden wellicht waarom Henk werd gevraagd deel uit te maken van de kieslijst voor het Federaal Parlement.

Henk hoopt hier ook op ieders steun om op deze manier niet alleen Gullegem, Moorsele en Wevelgem te vertegenwoordigen in Brussel. Bij uitbreiding wil Henk streven voor een duidelijke stem voor West-Vlaanderen in het Federaal Parlement. Want wij, West-Vlamingen, blijven de motor van onze Vlaamse en Nationale economie!

  • Henk Louf
  • Henk Louf
  • Henk Louf
  • Henk Louf
  • Henk Louf
  • Henk Louf
  • Henk Louf
  • Henk Louf
  • Henk Louf
  • Henk Louf