Henk Louf
14-05-2018

Evelyne PERSYN vervolledigt kandidatenlijst N-VA Wevelgem

N-VA Wevelgem verraste vriend en vijand eerder al met een aantal spectaculaire namen, waarmee het in oktober naar de gemeenteraadsverkiezingen kan trekken.

Vorige week nog raakte bekend dat Luc Vanderhaeghe uit Moorsele de N-VA mee naar een verkiezingsoverwinning moet leiden.

De grootste Wevelgemse oppositiepartij kan nu ook een beroep doen op Evelyne PERSYN uit Gullegem, waarmee de lijstvorming ook meteen definitief afgerond is.

PERSYN is weer zo’n nieuwe naam, waarmee N-VA zich nog meer versterkt, zeker en vooral in Gullegem.

Evelyne PERSYN is 32 jaar jong, moeder van Owen (8) en Ellie (4), en runt samen met haar partner, Christophe Soetaert, Bakkerij Stoffel in de Bissegemstraat te Gullegem.

Evelyne, geboren en getogen Gullegemnaar, stond mee aan de wieg van KSA De Grietjes.

Als ondernemer wenst Evelyne in de toekomst in te zetten op een betere communicatie tussen de gemeentelijke diensten en ondernemend Wevelgem. “Ik stel vast dat bij de organisatie van tal van activiteiten, onvoldoende rekening wordt gehouden met de mogelijke impact op de handelszaken en bedrijven”, aldus PERSYN. Dit sluit volledig aan bij een recente studie van VOKA, die ook al aanwees dat ondernemend Wevelgem zich onvoldoende ondersteund weet door het gemeentelijke beleid. Bij de tien grootste steden en gemeenten van West-Vlaanderen scoorde enkel Brugge op dit vlak nog slechter dan Wevelgem.

Een andere grote bekommernis van PERSYN is het vele vrachtverkeer dat zich door onze centra blijft bewegen, en hiermee verbonden ook de veiligheidsrisico’s voor alle zwakkere weggebruikers.

Filip DAEM, voorzitter van N-VA Wevelgem, is bijzonder tevreden met de komst van Persyn als 16de vrouw op de lijst, waarmee de vrouwelijke kandidaten meteen ook de meerderheid uitmaken bij N-VA.