Henk Louf
03-10-2018

Lijsttrekker Henk Louf stelt project Herakles en Shared-Space Wevelgem voor

Op maandag 1 oktober 2018 verwelkomden lijsttrekker Henk Louf en het N-VA-team meer dan 300 nieuwsgierigen bij de voorstelling van het alternatief masterplan voor het Wevelgem van morgen. Belangrijkste vraag van de avond: hoe moet Wevelgem er in de toekomst uitzien?

Het beeld dat door CD&V geschetst werd, kon N-VA geenszins bekoren. We veegden het plan van tafel en bezorgden onmiddellijk een alternatief masterplan. Belangrijke onderdelen van dit plan zijn het project Herakles en Shared-Space Wevelgem.

Het Shared-Space concept is een principe waarbij de ruimte gedeeld wordt met alle weggebruikers, iedereen krijgt gedeelde verantwoordelijkheid. Borden, verkeerslichten en fysieke scheidingen tussen verkeerssoorten ontbreken om sociaal gedrag uit te lokken. Er wordt gewerkt volgens het motto van van de Nederlandse verkeersdeskundige Hans Monderman: “Liever veiligheid door onduidelijkheid, dan ongelukken door duidelijkheid.”

Wegens het enorme belang van de herinrichting van het centrum in Wevelgem, en eraan gekoppeld ook de mobiliteit, rekent N-VA Wevelgem op de steun van de kiezer. Het project Herakles zal ervoor zorgen dat Wevelgem eindelijk over een dynamisch en bruisend gemeentecentrum beschikt waarvan vele generaties zullen kunnen genieten.

Uiteraard heeft N-VA, naast deze thema’s, ook een uitgesproken mening over andere zaken die de Wevelgemnaar aanbelangen. Deze kunnen geraadpleegd worden op de website.

Bijlage bekijken